ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

Μια ιστορία των δυο χιλιετιών

Το μαύρο ρόφημα, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με μαγικές στιγμές και καθημερινές απολαύσεις είναι γνωστό ανά τον κόσμο τα τελευταία χίλια επτακόσια περίπου χρόνια.

Η καταγωγή του ή μάλλον η ανακάλυψή του λέγεται ότι έγινε όταν ένας Αιθίοπας βοσκός παρατήρησε τον ενθουσιασμό των παιδιών του καθώς κατανάλωσαν τα κόκκινα φρούτα, κάποιου φυτού, που μοιάζανε με κόκκινα κεράσια. Γεμάτος περιέργεια μετέφερε στο κοντινό μοναστήρι τα «κόκκινα κεράσια» και οι μοναχοί ενθουσιασμένοι από την ιστορία του βοσκού τα ρίξανε στην φωτιά. Τότε το άρωμα που ανάβλυσε έμελε να αλλάξει τον ρου της παγκόσμιας ιστορίας.

Στην Ευρώπη λέγεται ότι έγινε γνωστό από συνεργάτες-συνταξιδιώτες του θαυμαστού εξερευνητή Κολόμβου όπου σε κάποιο ταξίδι τους αποφάσισαν να φέρουν ως πολύτιμο δώρο κόκκινους καρπούς από ένα άγνωστο φυτό αλλά με μαγικές ιδιότητες τόνωσης και ευεξίας αλλά και καταπληκτικό άρωμα.

Από μια θεσπέσια μυρωδιά πριν 1700 χρόνια περίπου, έχει πλέον καθιερωθεί ως το επίκεντρο του καθημερινού μας διαλλείματος, το πρωινό ή κάθε άλλης ώρας μαγικό τονωτικό μας, η αφορμή να έρθουν οι άνθρωποι πιο κοντά αλλά και το επίκεντρο της παγκόσμιας οικονομίας.

COFFEE CASTLE

ΚΟΣΜΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ